Det finns många jazzbarer i världen och det finns inget tråkigare än att hamna på ett sunkigt ställe när du är på semester. Med vår hjälp får du tips om de bästa jazzbarerna i världen och en av dem är The Crypt i Sydafrikanska Kapstaden. Baren ligger faktiskt i kryptan under St Georges Cathedral, som byggdes år 1898 och som tidigare var ett museum. Katedralen är den äldsta i Sydafrika och jazzbaren har en historisk och charmig känsla där du kan avnjuta jazzmusik och god mat och dryck på en och samma gång.

The Crypt är öppen varje tisdag till lördag mellan klockan 19.00 och 00.00 och du kan både äta middag och dricka goda drinkar under tiden som du ser fantastiska jazzmusiker framträda på scenen. Jazz spelas mellan 20.00 och 23.00 och det kostar ungefär 70 kronor i kuvertavgift, en mycket generös kostnad jämfört med flera andra jazzbarer. Om du befinner dig i Kapstaden eller planerar att resa dit är The Crypt väl värt ett besök, speciellt om du är förtjust i jazzmusik. Dock är alla välkomna att besöka denna vackra jazzklubb.

Hur klubben startade

Grundaren av The Crypt är ​Derk Blaisse som föddes i Amsterdam, men som har bott i Sydafrika sedan år 1995. Tillsammans med dekanus Michael Weeder hade de en dröm om att få St Georges Cathedral att rikta sig mot alla typer av människor som kunde samlas genom jazzen. Katedralen kallas “the people’s cathedral” då den skyddade människor under apartheidtiden i Sydafrika. Jazzbaren The Crypt öppnades i april 2013 och kryptan är en del av Desmond Tutus minnesmärke för att minnas den kända marschen som hölls år 1989, några månader innan Nelson Mandela släpptes från fängelset.

Artister

Det finns en hel del jazzmusiker som är bokade för att spela på The Crypt och som har spelat där tidigare. De fokuserar på sina inhemska sydafrikanska musiker och du kan räkna med både jazz och blues på scenen. Det är en intim miljö och musiken fyller kryptan på ett magiskt sätt. Båda kvinnliga och manliga artister samt både soloartister och grupper bjuder dig på underhållningen på The Crypt. Ät, drick och dansa loss till den fantastiska jazzmusiken från olika artister, du kan alltid förvänta dig bra musik på The Crypt.

Mat och dryck

Restaurangen på The Crypt erbjuder mat av hög kvalitet och allt kött kommer från Sneeuberg Nature Reserve i Great Karoo och allt oxkött är hängmörat för den bästa smaken. Du hittar förrätter, huvudrätter och efterrätter på menyn. Bland förrätterna hittar du bland annat grillad camembert och dagens soppa, bland huvudrätterna hittar du till exempel hamburgare och cape malay curry och till efterrätt kan du exempelvis välja vaniljglass, creme brulée och hembakad chokladtårta. Bland dryckerna hittar du både läsk, kaffe och te samt gott om alkoholhaltiga drycker så som öl, vin och drinkar.

Sammanfattning

The Crypt är en jazzbar i den sydafrikanska staden Kapstaden. Den är belägen i kryptan under St Georges Cathedral och är en väldigt intim och mysig plats. Hit kan du komma för att lyssna på jazz, äta god mat, dricka goda drycker och självklart även för att dansa. The Crypt är utan tvekan en av de bästa jazzbarerna i världen och om du befinner dig i Kapstaden är den väl värd ett besök. Musiken är fantastisk och atmosfären likaså, om du tänker äta så tänk på att boka bord!